Bloggnorge.com // Blogg for 10 A og B i RLE
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Skjønnhetsideal, Identitet og ungdomskultur

mandag 28. oktober , 2013 kl. 21:12 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

I dag styres mennesker over hele verden av forskjellige skjønnhetsidealer. I Uganda er du ikke vakker med mindre du er feit, og i Kanay-stammen i Asia blir skjønnheten målt på hvor lang hals du har. Dess lenger hals, Dess vakrere kvinne! Resten av verden har litt annet skjønnhetsideal. Her er det om å gjøre å være tynnest, ha størst pupper, perfekt rumpe og helt plettfri hud. Skjønnheten vi streber etter er det umulige.

 

Personlig liker jeg ikke presset vi har. Jeg syntes det er på nippet til å oppfordre til anoreksia. Kjenner jeg blir ordentlig lei meg når jeg overhører ei lita jente på 12 år si att ho er så feit.  Skjønnhetsidealet og det presset på å alltid være perfekt ødelegger barndommen, fritiden og til tider også helsa vår.  Jeg mener att skjønnhet bør bli målt på hvor vakker man er på innsiden, ikke utsiden.

 

I lille Tinn i Telemark syntes jeg vi har ett uvanlig stort press. Det har ikke så veldig mye å si om man er litt rund i kantene, men med mindre man har det dyreste pudderet og maskaraen man finner, og går med acne skjerf vær dag blir man fort utstøtt. Her går det mer på penger og hva du har enn utseende ellers. Tror egentlig ikke gutter føler de har ett like stort press på seg, men de har nok noen de sammenligner seg med deg å tenker jeg.

 

 

Ladybird




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Blogg for 10 A og B i RLE" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.