Bloggnorge.com // Blogg for 10 A og B i RLE
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

SKJØNNHETSIDEAL, IDENTITET OG UNGDOMSKULTUR HVA ER DET?

mandag 28. oktober , 2013 kl. 21:16 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

 Dette er et ganske vanskelig emne å skrive om fordi det omfatter veldig mye men jeg mener at skjønnhetsidealer og ungdomskultur er med på å lage en identitet. Jeg kan heller ikke svare bra på overskriften, men håper dere forstår litt om det ved å lese dette.

 

Når jeg hører ordene skjønnhetsideal, identitet og ungdomskultur tenker jeg på at disse tingene er det som skaper et menneske i dag, det er sikkert masse mer, men vi begynner med dem.

Nå går vi i 10 klasse og begynner å modnes, men jeg kan fortsatt se at folk fortsatt er så barnslige som de var i barnehagen. Eller så er det de personene som prøver å virke voksne. Og jeg sier ikke at jeg ikke er sånn selv, for det kan jeg være, det er bare at jeg vet at jeg er det og er det fordi jeg gjør det for meg selv og ikke for noen andre. Jeg kjenner mange ungdommer som er modne, så jeg mener ikke at alle er sånn, men vi er i den alderen der vi ikke klarer å være oss selv. Jeg håper virkelig at vi vil modnes i løp av de neste årene. Vi må bare oppleve livet og lære underveis.

Og i den sammenhengen har vi spørsmålet om hvordan identitet blir skapt. For hvis du ikke vet det er utseende er en veldig stor del av identiteten fordi det er hvordan du ser ut og utseende sier også mye om personligheten. F.eks. et menneske som syntes at den ikke ser bra ut vil ofte trekke seg tilbake og bli ganske avvikene mot andre, mens et menneske som syntes at den ser bra ut blir ganske omvendt, fordi den er fornøyd med sånn den ser ut så den blir litt mer modigere. Jeg cialis 20mg vet ikke hvordan identitet skapes helt nøyaktig, men jeg har mine meninger. Du vil sikkert ikke høre mine meninger, men jeg må fortelle dem uansett fordi dette er en oppgave vi har på skolen. Så her kommer de: jeg tror at identitet skapes med hjelp av samfunnet rundt deg, hvordan familie du har og hvordan venner du har, altså alt rundt deg, også er det det med utseende som jeg skrev i stad. Det er det jeg tror i hvertfall.

«Er det forskjell på gutter og jenter?»

Ja, selvfølgelig er det det. De er helt ulike kjønn. De blir behandlet annerledes. De blir satt helt forskjellige krav til dem. Jeg kan starte med skjønnhetsidealer for det er hvertfall forskjell. Det er også forskjell på hvordan person du er, om du bryr deg eller ikke, det gjelder for både gutt og jente. Jeg ville aller først sagt at jenter er kanskje litt mer opptatt av klær og at folk skal like dem enn gutter er, men gutter er kanskje litt mer opptatt av kropp og jenter. Og dette er uansett hvor du er, bare det er kanskje litt mer i store byer.

«Er det mye press der hvor jeg bor i forhold til utseende, klær, kropp, utstyr osv.?»

Det er jeg ikke helt sikker på fordi jeg følger ikke helt med på det, men jeg tror det sikkert er det for det er sånn alle andre plasser. Hvorfor ikke her? Vi er fortsatt mennesker og vi er bare sånn, det må vi akseptere bare. Vi er egoister og vil alltid ha det best for oss selv og med det dytter vi folk ned, da må bare de som blir dyttet ned bare reise seg opp og være den de er.

 

Røyksopp




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Blogg for 10 A og B i RLE" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.