Bloggnorge.com // Blogg for 10 A og B i RLE
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Skjønnhetsideal, identitet og ungdomskultur

mandag 28. oktober , 2013 kl. 21:12 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Du finner skjønnhetsidealer overalt! I moteblader, media osv. Og jeg tror alle har et, men man velger selv hvor mye man vil følge det. Hvis du spør en tilfeldig jente eller gutt på gata om dette får du nok mange forskjellige svar, fordi det er så stor forskjell ut i fra hvilken land du kommer fra og hvilken religion du tror på. Et eksempel er Afrika, skjønnhetsidealet der er kraftige damer. Og i andre land kan det være helt omvendt. Jeg syntes det er alt for mye press på kropp og utseende.                                                 Hvorfor kan ikke alle bare være fornøyde med seg selv?

 

Alle prøver å få en bra identiteten, både jenter og gutter. Men jeg tror det er mest press hos jentene, fordi hver dag er det om å gjøre å ha de fineste klærne og sminken. Det er som en konkurranse som aldri tar slutt. Og det er ikke kun klær og sminke, men å trene mest og være smartest.

Mange tror de kan skape en god identitet med et bra utseende, men det er ikke kun det ytre som teller. Personligheten er ikke minst like viktig.

 

Her vi bor er det ikke så mye press på utseende, men jeg merker en stor forskjell etter at vi begynte på ungdomsskolen. Alle ble mer opptatt av klær, sminke, trening osv. Men den skolen vi går på er absolutt ikke en av de ”sossete” skolene der du ikke populær hvis du ikke går med merkeklær.

 

Selv er jeg ganske opptatt av hvordan jeg ser ut, men jeg tenker ikke kun på det. Det er jo ikke mange 15 åringer som klarer å overse alt presset på kropp og utseende når vi lever i en tid der nesten alt handler om det.

 

Kartleggeren




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Blogg for 10 A og B i RLE" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.