Bloggnorge.com // Blogg for 10 A og B i RLE
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Skjønnhetsideal, identitet og ungdomskultur

mandag 28. oktober , 2013 kl. 21:11 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

 

Mange ungdommer føler press om å se bra ut. Mange prøver å etterligne sine store idoler ved og forandre frisyre, klær og noen tar til og med operasjoner for og forandre på utseende. I en missekonkurranse i Korea viste det seg at 66 % av alle deltagerne var operert. De hadde operert slik at øynene ble runde i stedet for de skjeve øynene koreanere er født med. Dette gjorde de for å se bedre ut. Dette er eksempler på hvordan mennesker endrer på kroppen sin for å se bedre ut.

 

I min hverdag med mine venner føler jeg ikke et press på å se bra ut. Men dette tror jeg mange ungdommer føler. Noen føler nok på det at de må se bra ut, selv foran sin beste venn eller venninne. Man er vel ikke en bedre venn når man ser bra ut? Alle kan jo ikke se ut som fotomodeller. Jeg tror presset om og se bra ut er større hos jentene enn hos guttene. Gutter er ikke like mye opptatt av sitt eget utseende, og i hvert fall ikke andres gutter utseende. I motsetning til jenter som ikke bare tenker på seg og sitt utseende, men også på hvordan andre jenter ser ut. Særlig når det kommer til slanking. Dette er noe mange jenter tenker på, selv om de slettes ikke er overvektige. Tradisjonelt har det vært slik at jenter er mer opptatt av skjønnhetsidealet enn gutter. Men dette har forandret seg i de siste årene. For noen år tilbake var det helt uvanlig at gutter brukte voks i håret og sto lenge foran speilet før de gikk ut, men dette er blitt mer og mer vanlig i de siste årene. Jeg tror presset vil øke hos guttene i de neste årene.

 

Er utseende avgjørende for hvem og hvordan du er? Hva er det som skaper identitet? Er det at man er morsom, snill, til å stole på og fantasifull mer viktig egenskaper hos en venn? Jeg tror hvordan man er viktigere enn hvordan man ser ut.

 

Gatekeeper




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Blogg for 10 A og B i RLE" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.