Bloggnorge.com // Blogg for 10 A og B i RLE
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Skjønnhetsideal, identitet og ungdomskultur

mandag 28. oktober , 2013 kl. 21:05 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Skjønnhetsideal, hva er det?
Det første jeg tenker når jeg hører det ordet, er forbilde. En du ser opp til, eller altså en du har lyst til å ligne på. Skjønnhetsforbilde ville jeg kalt det. Det kan kanskje være en alle har lyst til å se ut som. Sikker på at alle mennesker har en formening om hvordan de har lyst til å se ut. Det er kanskje ulikt fra person til person.
Når det gjelder meg så er det ikke så viktig. Det er kanskje noen ting jeg må ha, men som egentlig ikke er nødvendig. For eksempel stilen da, hvilke klær jeg bruker. Det har mye å si, for å bli godt likt. Men det styrer ikke meg som menneske. Selv om jeg går med noen bestemte merker, eller klær så betyr ikke det at det skal endre meg personlig. Det kan godt hende det er tilfelle hos andre. Jeg bryr meg fint lite om jeg går med joggebukse eller tights på skolen, mens andre ser kanskje på det som veldig stygt og slafsete.

De som er veldig pene får automatisk høyere selvtillit og det kan kanskje gjøre at de blir overlegne mot de som ikke er så pene. Dette er mest tilfelle hos jenter. Utseendet har veldig mye cialis 20mg å si, i hvert fall i 14-18 år alderen pluss minus. Det er verdens undergang for noen om de ikke har tid til å sminke seg om morgenen. Det at de ikke kan gå ute offentlig uten sminke.  Det er ikke bra at skjønnhet og hvordan du ser ut har så mye å si. Det skal ikke påvirke så mye som det gjør.

Også har vi dette med kroppspress. Mange er påvirket av dette. Du blir nærmest presset til å se bra ut, ha en veltrent kropp og bare være perfekt på alle måter. Både gutter og jenter opplever dette. Det er typisk ungdom.
Om du er gutt så er det sixpack og store muskler for gjelder, og om du er jente er det slank, flat mage med tynne lår også videre.
Det gjør noe med folk.

Alt i alt så er dette med skjønnhetsideal og ungdomskultur egentlig ikke så bra. Men det er ikke noe vi kan gjøre med det. Reklamene er der og alle har sine meninger og tanker om forskjellige ting når det gleder skjønnhet.
Jeg syntes det er helt greit egentlig. Kunne vært bedre, kunne også vært verre.

Dropbox




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Blogg for 10 A og B i RLE" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.