Bloggnorge.com // Blogg for 10 A og B i RLE
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Den nye verden – den overfladiske verden

mandag 28. oktober , 2013 kl. 21:04 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

«Bedøm ikke en bok etter omslaget» heter ordtaket så fint, men er ikke det nettopp det vi alle gjør – vurderer andre etter hvordan de ser ut? I dagens samfunn er det skapt et såkalt skjønnhetsideal hvor vi har lagd oss en mal på hva som er vakkert og ikke. Presset om å se bra ut har bare blitt større og større de siste årene og en skal være slank, ha langt hår og et pent ansikt eller være muskuløs, ha et markert ansikt for å få oppmerksomhet. Min teori på hvorfor samfunnet har utviklet seg slik, er mye på grunn av all oppmerksomheten utseende og kropp for i media – over alt kan du finne reklamer, eller annonser for blant annet skjønnhetsprodukter med overnaturlige pene modeller. Dette påvirker selvfølgelig de fleste, både gutter og jenter. Men selv føler jeg presset på jenter er hakket høyere, både fordi gutter gjerne foretrekker ‘digge damer’ og det finnes flere reklamer og annonser for kvinner. En forstår også at det har går for langt når folk utvikler spiseforstyrrelser, og får utført plastiskkirurgi fordi de er misfornøyd med utseendet sitt. Men det er jo som oftest to sider av

en sak, også i denne; Folk får gjerne bedre hygiene ettersom de bryr seg om hvordan de lukter osv. og det skapes nye arbeidsplasser når folk kjøper skjønnhetsprodukter. Men personlig syntes jeg det er synd at verden har blitt så overfladisk.                               Om det ytre og kulturen styrer det menneske jeg er, er vanskelig å si. Jeg er nok ikke den som bryr seg aller mest om utseende, men jeg er selvfølgelig ikke helt likegyldig og har merket at jeg har blitt mer og mer obs på det etter hvor eldre jeg har blitt. Selv om jeg har lite lyst til å innrømme det, påvirker det ytre mye av min hverdag og har nok også vært med på å forme meg til den personen jeg er i dag. Kulturen jeg lever i har også hatt mye å si for hvem jeg er, og identiteten min – om jeg hadde vokst opp et annet sted ville jeg nok hatt andre meninger enn det jeg har nå.                                                                                                         Alt i alt føler jeg at utseende og kropp er oppskrytt, og når skal vi lande på jorda og innse fakta? De fleste av oss ser helt normale ut, og meste parten av reklamene og annonsene på TV og i ukeblader er redigert. Dessuten er alle vakre på sin måte, vi er bare for overfladiske til å se det!




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Blogg for 10 A og B i RLE" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.